Предстоятель УПЦ КП і голова Українського товариства глухих обговорили питання співпраці

03.01.2018 18:56 9

Предстоятель УПЦ КП і голова Українського товариства глухих обговорили питання співпраці

У зустрічі також взяли участь директор Культурного центру УТОГ Володимир Гончаренко, сурдоперекладач Ніна Курашова, перший заступник голови Синодального управління військового духовенства, настоятель Свято-Миколаївського храму на Татарці у Києві протоієрей Тарас Мельник та клірик Свято-Миколаївського храму на Татарці ієрей Василь Бурка.
Сторони обговорили важливі питання співпраці Української Православної Церкви Київського Патріархату та Українського товариства глухих у духовній підтримці та допомозі людям, які мають особливі потреби, зокрема глухим та слабочуючим.
З ініціативи кліру Свято-Миколаївського храму на Татарці (м. Київ, вул. Нагірна, 1) вже з 7 січня 2018 року, зі свята Різдва Ісуса Христа, щонеділі буде служитися літургія з перекладом на жестову мову.
Патріарх Філарет благословив такі заходи та зазначив, що необхідність проведення подібних богослужінь назріла вже давно, а здійснення душпастирського служіння серед людей з особливими потребами, налагодження співпраці між Київським Патріархатом і УТОГ, контакти між Церквою та громадськими організаціями для допомоги такій категорії людей - це блага, потрібні для всього українського суспільства.
На завершення зустрічі патріарх Філарет вручив гостям пам'ятні подарунки та закликав Боже благословення на їхні добрі діла.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Гранитные памятники на могилу Справка 302 н для трудоустройства Инновационные грузоперевозки с "Мастер-Про": ваш надежный партнер в мире логистики Где взять справку от гинеколога? Рокс казино фриспины и прочие бонусы

Публикации