Правозахисники побачили «агресивний наступ релігійних конфесій на рішення ВРУ»

19.07.2017 0:12 0

Правозахисники побачили «агресивний наступ релігійних конфесій на рішення ВРУ»

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає безпрецедентним вплив релігійних організацій на Верховну Раду.

Про це на сказала прес-конференції у вівторок виконавчий директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук, передають "Українські новини".

Вона нагадала, що, згідно з Конституцією, Церква в Україні відокремлена від держави.

"Що ми бачимо сьогодні? Це дуже агресивний, активний і безапеляційний наступ абсолютно всіх релігійних конфесій на ті рішення, які приймаються у Верховній Раді", – сказала Покальчук.

Зокрема, за її словами, саме через позицію релігійних організацій парламент досі не ратифікував Стамбульську конвенцію (Конвенцію Ради Європи про попередження насильства стосовно жінок і домашнього насильства та боротьби з цими явищами).

Також Amnesty International стурбована законодавчою ініціативою депутатів про читання в Раді молитви "Отче наш" після відкриття пленарних засідань.

"Ми, звичайно, все з цього посміялися спочатку, але потім мені стало вже зовсім не смішно", – зазначила виконавчий директор правозахисної організації.

Також Покальчук допускає, що під тиском церкви Рада здатна найближчим часом прийняти закон про заборону абортів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Солнцезащитные очки для будущего лета Еще больше возможностей приобрести товары по выгодной цене Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией Gotslot - яркие автоматы и их полное описание Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини

Публикации