В Україні 37 % шкіл та 16 % учнів скористалися можливістю вивчення християнської етики

06.08.2018 19:15 0

В Україні 37 % шкіл та 16 % учнів скористалися можливістю вивчення християнської етики

Уже понад 13 років в Україні є законна можливість увести в шкільну програму дітей предмети духовно-морального спрямування. Програму цих курсів уклала міжконфесійна комісія фахівців (серед них були й католики) із теології та педагогіки. Однак на 2017 рік лише 37 % шкіл і 16 % учнів скористалися цією можливістю. Одна з головних причин – це пасивність батьків, які, маючи легальні можливості, не використовують їх. Достатньо, щоб 8 батьків (а в сільській місцевості – 4) звернулися з письмовим запитом до директора школи, аби він створив для їхніх дітей групу з вивчення християнської етики.
Тому Комісія у справах душпастирства молоді Римсько-Католицької Церкви в Україні на своїй веб-сторінці запропонувала інформацію про законні підстави для викладання предметів духовно-морального спрямування в школі; інформацію про програми таких предметів; готові бланки заяв на ім’я директора школи.

Тvoemisto.tv

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игорь Янковский - известный меценат и бизнесмен Красивые церковные иконы с доставкой Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Характеристика имплантации зубов Бонусы в онлайн-казино выгода или сомнительное предложение?

Публикации