Інститут лідерства та управління УКУ вирушає на Схід України із проектом СitizenLab

18.01.2018 5:24 6

Інститут лідерства та управління УКУ вирушає на Схід України із проектом СitizenLab

На сході України стартує проект «СitizenLab: лабораторія відповідального громадянства» від Інституту лідерства та управління УКУ. Запрошені експерти передадуть активістам із п'яти міст Донецької області необхідні знання та навички для більш ефективного впливу на розвиток свого регіону.

ІЛУ співпрацюватиме з такими місцевими хабами соціальної дії та громадськими організаціями, як: «Друзі» (Костянтинівка), «Вільна Хата» (Краматорськ), «Халва» (Дружківка), «Лампова» (Покровськ), «MOVE» та «NovoСхід» (Новогродівка). Вони стануть осередками, на основі яких стартуватиме ініціатива.

Ідея проекту виникла з розуміння, що для швидших змін ситуації на сході країни важливо, аби громадяни брали відповідальність за вплив на цей процес та усвідомлювали важливість своєї активності. Заохотити до цього їх може знання своїх прав та обов’язків, а також розуміння інструментарію громадської взаємодії, моніторингу та впливу на органи самоврядування.

«У межах проекту в кожному з міст відбудеться кількаденне навчання «Майстерня активних», під час якого учасники заглибляться в основи демократії, з’ясують, що означає бути активними громадянами, та яку роль він/вона відіграє у суспільстві. Після цього команди будуть реалізовувати власні соціальні міні-проекти. Експерти оберуть 30 активістів для візиту до Львова на підставі результатів їхньої діяльності та реалізованих проектів. Під час навчальної поїздки учасники ознайомляться із кращими ініціативами міста. У червні в Краматорську відбудеться підсумкова конференція, що допоможе створити мережу взаємодії і підтримки активних громадян східного регіону», – розповіла координаторка напрямку громадянської освіти ІЛУ УКУ, асистентка проекту Соломія Максимович.

За словами Соломії Максимович, найважливішим досягненням проекту буде усвідомлення серед учасників того, що кожен з нас є керівним органом, і ми відповідаємо за те, що відбувається навколо нас.

Незабаром стартує набір на навчальну програму «Майстерня активних». До участі організатори запрошують усіх охочих із обраного регіону. Детальніша інформація про це буде розміщена, зокрема, на Facebook-сторінці організації.

Проект «СitizenLab: лабораторія відповідального громадянства» від Інституту лідерства та управління УКУ реалізовується в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не відображає погляди агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/69735/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быть уверенным в качестве – заказывать работы на «Курсовичок» Самые свежие новости бизнеса Обезболивающие средства Goochie Быстрая доставка покупок из США Дизайн интерьеров квартир и домов в Украине от Design Evolution

Публикации