Єпископ УАПЦ взяв участь у церемонії Лицарського ордену в Чехії

02.08.2017 11:53 3

Єпископ УАПЦ взяв участь у церемонії Лицарського ордену в Чехії

За попередніми даними, йдеться про Лицарський орден св. Костянтина і Єлени, який має представництва в Росії та Білорусі.
Гросмейстером ордену є заборонений у служінні колишній клірик Православної Церкви Чеських земель і Словаччини єромонах Євжен Фрейманн, прийнятий єпископом Віктором (Бедем) в УАПЦ. Священика Євжена Фрейманна називають учасником групи за усунення з посади в 2013 році кервіника Православної Церкви Чеських земель і Словаччини митрополита Христофора.
На відео з церемонії єпископ Віктор помазує єлеєм учасників урочистого заходу, а потім виголошує вітання і нагадує про відкриття Духовної місії Карпатської єпархії УАПЦ в Чеській Республіці.
Щорічно орден влаштовує в м. Тепліце акції пам'яті воїнів Радянської армії до Дня перемоги 9 травня. Знаним членом ордену був депутат Державної думи РФ, заступник голови фракції ''Батьківщина" ("Родина")' і член ЦК Компартії РФ генерал Валентин Варенников, відомий підтримкою ГКЧП і публічним захистом Сталіна. "Основним завданням Ордену є пропаганда загальнохристиянських цінностей", - зазначав генерал у 2008 році.
Деякі коментатори звинувачують Орден у масонстві і відповідно єпископа Віктора (Бедя) - у зв'язках з масонами. Такі ж звинувачення лунали у 2003 році на адресу протоієрея Віталія Косовського, настоятеля Іллінської церкви у Києві, тодішнього секретаря Київської митрополії УПЦ (МП), який брав участь у церемонії Ордену святого Станіслава.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечебно-оздоровительный отдых в Royal Geneva Hotel Как и где заказать выполнение дипломной работы? Уверенность в каждом шаге вместе с Киндер мода В Херсоне при участии властей открыли мемориал рабби Гилеля из Парича Детокс процедуры: польза и вред, риски мероприятий при горечи во рту

Публикации