Церкви допомагають потерпілим від пожежі на Вінниччині

29.09.2017 11:03 6

Церкви допомагають потерпілим від пожежі на Вінниччині

Зокрема, велика частина мешканців сусідньої Павлівки знайшла притулок у Свято-Іоанно-Богословському монастирі УПЦ (МП) у с. Лемешівка. Понад сотню людей з малими дітьми розмістили у скитах монастиря, у корпусах та у храмах. Усім надали їжу та гарячий чай. Частина людей вранці виїхала з обителі, але ще багато залишаються. Настоятель монастиря архімандрит Марк увечері, коли розпочалися вибухи, також їздив до Калинівки і привозив людей до монастиря.
Для тих людей, які були евакуйовані у Вінницю, місцевою владою були влаштовані пункти допомоги у школах №6,5 та 31. На даний час працює пункт прийому у 6-ій школі. Люди тут забезпечені усім необхідним, від місця для нічлігу до їжі і пиття. Багатьох, особливо сім’ї з малими дітьми, забирають до себе волонтери, серед яких є священики і парафіяни вінницьких храмів.
27 вересня під час літургії у Преображенському кафедральному соборі УПЦ (МП) митрополит Вінницький і Барський Симеон підніс колінопреклонені молитви до Божої Матері за усіх постраждалих під час вибухів на військових складах.
Владика відвідав пункт допомоги евакуйованим, запропонував представникам міської влади, які опікуються евакуйованими, у разі потреби будь-яку посильну допомогу від Вінницької єпархії.
Архієрей відвідав також Вінницьку міську лікарню швидкої допомоги, де перебувають понад 20 хворих, евакуйованих з Калинівської районної лікарні. Для них від єпархії були передані медичні засоби. Від Вінницької єпархії була передана матеріальна допомога на їжу і ліки для понад 50-ти хворих, які були евакуйовані з Калинівки і перебувають у хоспісі та інших відділеннях Вінницької міської клінічної лікарні №3. Вологі серветки, вода і предмети особистої гігієни від єпархії були передані й у Вінницький Центр матері і дитини, куди перевезли 11 дітей з Калинівки.
Окрім цього, надана допомога продуктами харчування від громади лікарняного храму святителя Луки Кримського УПЦ (МП) понад 80 жителям сіл Вінницького району.
Голова Вінницького ООЦ ЄХБ (християн-баптистів) Леонід Почапський закликав своїх вірян теж долучитися до молитви за потерпілих від пожежі. Одразу після аварії у лідера баптистів Вінниччини не було інформації про заявлені потреби потерпілих, однак він обіцяв неодмінно підключити центральний офіс ВСЦ ЄХБ, як тільки стане відомо про конкретні потреби.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Какие игроки есть в покере? Где купить гель Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel по выгодной цене Туристические коврики разных видов и цветов Качественные металлопластиковые окна от бренда Rehau Пенопласт по низким ценам в Харькове

Публикации