У Харкові відбудеться V Конгрес молодих дослідників релігії «Релігія в сучасній культурі»

24.10.2018 7:30 0

У Харкові відбудеться V Конгрес молодих дослідників релігії «Релігія в сучасній культурі»

Уже п’ятий рік поспіль Молодіжна асоціація релігієзнавців проводить Конгреси молодих дослідників релігії «Релігія в сучасній культурі». Такі заходи провели уже у Києві, Чернівцях, Луцьку та Львові. Цього року він відбудеться у Харкові.

Передбачається обговорення наступних тем:
• культурологічні аспекти вивчення релігії,
• релігійна складова сучасної літератури, образотворчого мистецтва та кінематографу;
• релігійна складова музичної культури;
• релігійна мережа бібліотек;
• релігійні маркери в сучасній культурі споживання;
• релігійні мас-медіа та репрезентація релігії у світській медіа-культурі;
• релігія та сучасна правова культура;
• сакральна топографія, релігійний туризм та паломництво, міграція.
У межах Конгресу заплановано:
• Другий міждисциплінарний науковий семінар «Cultura Thanatica: смерть в культурі».
Мета семінару – спільне міждисциплінарне поле обговорення аспектів сприйняття людиною смерті та посмертя з точки зору різних гуманітарних дисциплін. До участі в комплексному обговоренні актуальних проблем сучасної танатології заохочуються фахівці з культурології та семіотики, філософії та релігієзнавства, історії та археології, сходознавства, фольклористики etc.
• Круглий стіл «Традиційна ведична культура в сучасному світі».
Круглий стіл присвячений вивченню, обговоренню релігійних традицій, які сформувались навколо ведичної літератури. Зорієнтований як на зрілих дослідників, так і тих хто почитає вивчати дану сферу людської культури. До участі заохочуються не тільки зовнішні дослідники, але й представники даних традицій для створення плідного діалогу.
• Круглий стіл «Ісламознавство і суспільне сприйняття ісламу: точки перетину».
Соціологічні дослідження свідчать про те, що, попри малу чисельність мусульман, його сприйняття українцями залишається предметом контроверсій. Круглий стіл присвячено питанню того, як академічне ісламознавство може сприяти подоланню негативних стереотипів у сприйнятті ісламу (і чи може взагалі?). Ключовий доповідач: Мирослава Яріко, кандидат культурології, старший викладач кафедри туристичного бізнесу Харківської державної академії культури.
До участі запрошуються дослідники релігії (науковці, викладачі, аспіранти, студенти з України та з інших держав), які працюють у сфері релігієзнавства, культурології, політології, соціології, соціальної комунікації, мистецтвознавства та інших соціогуманітарних дисциплін.
Більш детальну інформацію дивіться на сторінці Конгресу молодих дослідників релігії у Facebook.
Контакти: oleg.kyselov@gmail.com, gpank27@gmail.com

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Меджліс кримськотатарського народу проведе у Києві святкування “Qırım akşami” Официальный сайт казино Вулкан Делюкс для безопасного гемблинга Если хотите увидеть рай на земле – поезжайте на остров Бали Изготовление любых видов наружной рекламы Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского

Публикации