У Трахтемирові спорудили і освятили пам’ятник гетьману Петру Конашевичу-Сагайдачному і його козакам

23.10.2018 3:09 3

У Трахтемирові спорудили і освятили пам’ятник гетьману Петру Конашевичу-Сагайдачному і його козакам

Пам’ятник освятив Черкаський благочинний УПЦ КП протоієрей Андрій Шпунт у співслужінні ієрея Ігоря Миськіва. Також було освячено і копію ікони Георгія Переможця, оригінал якої написано у середині ХІХ ст. у Трахтемирові. Ця ікона в майбутньому перебуватиме у каплиці, яку планується збудувати на місці колись зруйнованої Трахтемирівської церкви.
У відкритті пам’ятника брав участь голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, директор Трахтемирівського заповідника Тарас Теліженко, скульптор Роман Турецький, радник голови Черкаської ОДА Андрій Кравець, Сергій Булат - представник керівництва групи компаній “Верес”, яка є спонсором даного проекту. Також на святі були присутні військові, громадські діячі та громадськість.
В рамках відкриття пам'ятника з нагоди Дня захисника України Юрій Олегович Ткаченко вручив військовослужбовцям високі державні нагороди.
Опісля учасники зібрання побували на старовинному Трахтемирівському козацькому цвинтарі, де молитвою вшанували пам’ять козаків та всіх воїнів, які життя своє поклали за волю і соборність України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Что посмотреть в Керчи Турецкая баня Харькова– основные эффекты для здоровья и преимущества Лучшие игровые аппараты 2017: побеждай онлайн! Промышленный альпинизм как работа на высоте Бездепозиты и онлайн казино с украинской пропиской рекламирует портал Playmaxima

Публикации