У патріаршому соборі УПЦ КП звершено похорон космонавта Леоніда Каденюка

02.02.2018 14:26 78

У патріаршому соборі УПЦ КП звершено похорон космонавта Леоніда Каденюка

Чин похорону очолив єпископ Одеський і Балтський Павло. Йому співслужили настоятель Свято-Володимирського собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.
Помолитись за упокій душі прийшли рідні та близькі, представники Аерокосмічного товариства України, друзі та знайомі.
Наприкінці богослужіння єпископ Павло звернувся до присутніх зі словом, у якому закликав до молитви за упокій душі новопреставленого, що є проявом нашої любові та світлої пам'яті.
Напередодні, 1 лютого ввечері тіло новопреставленого Леоніда Каденюка було привезене до Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору. У храмі була звершена панахида за упокій душі новопреставленого раба Божого Леоніда, яку очолив єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні духовенства храму. Цілу ніч у соборі біля труни померлого читався Псалтир із молитвами за упокій душі спочилого, а зранку, перед чином похорону, була відслужена заупокійна літургія.
Леонід Костянтинович Каденюк - льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний космонавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний посол України, герой України, президент Аерокосмічного товариства України, радник прем'єр-міністра України та голови Державного космічного агентства України, почесний доктор Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича. Народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці на Буковині в родині вчителів. У 1995 році потрапив до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як спеціаліст з корисного навантаження. З 19 листопада до 5 грудня 1997 року Каденюк здійснив космічний політ на американському шатлі «Колумбія». Під час польоту виконував біологічні досліди, що були пов’язані з рослинами. Леонід Каденюк – автор п’яти наукових праць, торік видав книгу під назвою «Місія – Космос». 31 січня 2018 року у віці 67 років помер раптово під час пробіжки у районі Царське село в Києві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Запчасти на китайские автомобили Бытовая техника для кухни ТМ Вентолюкс – лидер продаж в Украине Свадебные платья от лучших мировых дизайнеров в салоне Гранд ажур Что нужно сделать перед началом новых отношений Быстрые грузоперевозки в Днепре

Публикации