У Луцьку віряни ПЦУ ініціювали збір підписів за святкування Різдва 25 грудня

15.11.2019 7:18 3

У Луцьку віряни ПЦУ ініціювали збір підписів за святкування Різдва 25 грудня

Віряни луцьких релігійних громад звертаються до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з проханням почати робити кроки для того, аби відійти від традиції святкувати Різдво 7 січня.

Відповідний лист із підписами, які ще продовжують збирати, прихожани церков надіслали у редакцію Інформаційного агентства ВолиньPost.

У листі-зверненні, зокрема, йде мова про те, що чимало українців вже вирішили «перенести» святкування Різдва Христового на 25 грудня, мотивуючи це бажанням повернути чільне місце Різдву у зимових святкуваннях замість «новорічної ейфорії», яка залишилася у спадок від радянського режиму.
Автори звернення зауважують, що 25 грудня – це не тільки католицьке Різдво, а загальнохристиянське.
«Ми не відкидаємо святкування Різдва 7 січня і в жодному разі не виступаємо проти старостильної традиції та тих, хто її дотримується. Але просимо Вашого благословення розпочати різдвяний піст 14 листопада, щоб, не порушуючи церковного уставу, святкувати Різдво Христове згідно з правилами та традиціями Православної Церкви саме 25 грудня, як це і прописано в кожному православному календарі та місяцеслові», – йдеться у листі.
До того ж, віряни ПЦУ просять митрополита Михаїла звершити різдвяне богослужіння 25 грудня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.
Відомо, що лист вже підписали прихожани храму Рівноапостольного князя Володимира, церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці та інші віряни. Збір підписів триває.
Нагадаємо, минулоріч митрополит Михаїл у розмові з журналістами зауважив, що у цьому питанні зважатиме на думку релігійної громади.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/77799/

Следующая новость
Предыдущая новость

Магазин электроники для ваших выгодных покупок Комплексные системы современных IP домофонов Хороший юрист по алиментам Лучшие игровые аппараты 2017: побеждай онлайн! Профессиональная уборка квартир и помещений в Питере

Публикации