У Луцьку відбулася публічна лекція архімандрита Кирила (Говоруна) «Людина і Церква в епоху постправди: український вимір»

01.06.2018 17:54 15

У Луцьку відбулася публічна лекція архімандрита Кирила (Говоруна) «Людина і Церква в епоху постправди: український вимір»

У рамках договору про співпрацю захід був проведений спільними зусиллями Волинської православної богословської академії УПЦ КП та СНУ імені Лесі Українки. Модераторами зустрічі виступили представник ВПБА ієромонах Димитрій (Франків) та представник університету Ігор Сацик.
У лекції взяли участь ректор Волинської православної богословської академії прот. Володимир Вакін, представники адміністрації духовної школи та національного університету, духовенство, студенти Волинської академії та СНУ, представники ЗМІ та громадськості.
У своєму виступі отець Кирил торкнувся явища постправди в українському суспільстві, вказав на способи боротьби з пропагандою та постправдою, визначив вплив методу критичного аналізу на розвиток академічної теології.

Відповідаючи на запитання, лектор прокоментував рішення Великого Собору Православної Церкви, що відбувся на острові Кріт в 2016 році, підписання Гаванської декларації папою Римським Франциском і патріархом Російської Православної Церкви Кирилом, надання томосу про автокефалію помісній Українській Церкві та звершення капеланського служіння в умовах військового конфлікту.
Захід продовжився презентацією книги доповідача "Мета-еклезіологія: хроніки самоусвідомлення Церкви".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Законное изготовление штампов и печатей в Украине Безопасный высококачественный гемблинг Купить розы с доставкой в Санкт-Петербурге Легкие победы для всех решительных участников Самая вкусная пицца в Киеве с доставкой

Публикации