У Буркіна-Фасо джихадисти вбили чотирьох християн

09.07.2019 12:19 3

У Буркіна-Фасо джихадисти вбили чотирьох християн

Змусивши жителів села Бані зайти до своїх осель, терористи пройшлися по домівках, з'ясовуючи релігійну приналежність людей, після чого вбили чотирьох. На наступний день, 28 червня, джихадисти прийшли в розташоване неподалік село Пугренома і стали погрожувати її жителям, повідомляє Католицький оглядач з посиланням на Християнський Мегапортал Invictory.

«За наявними свідченнями, вони нікого не вбили, але зажадали, щоб урядові сили покинули цей район, а також запропонували місцевим християнам відректися від віри, погрожуючи в іншому випадку стратити їх», - повідомив священик Віктор Уедраого, директор центру соціальних комунікацій єпархії Бурзанга, на території якої розташовані обидві села.

«За останні два місяці число католиків, убитих за віру в цьому регіоні, досягло дванадцяти, - йдеться в заяві о. Уедраого, яка була направлена в агентство Fides. - Ми хочемо нагадати, що перші напади на християн відбулися 13 травня 2019 року в парафії Бама - тоді загинули чотири людини; 26 червня було скоєно напад на парафію Титао, в результаті чого чотири людини загинули, а ще кілька отримали поранення».

Внаслідок атак і загроз, що виходять від терористів, багато християн почали залишати свої села і перебиратися в більш великі селища. Зокрема, в Бурзанге багато біженців отримали притулок в християнськи сім'ях і парафіяльних приміщеннях.

Бурзанга знаходиться в 150 км від столиці країни Уагадугу. Тут проживає 74 200 людини, в тому числі 4 687 католиків.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76436/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ресурс Слототоп и его преимущества Лучшие бонусные программы от казино Слот Азарт ждут вас! Быстрая, безопасная и качественная химчистка ковров Вчимо англійську швидко та ефективно Ракетка для бадминтона

Публикации