Синоптики на Великдень обіцяють аномально теплу погоду

19.03.2019 23:20 3

Синоптики на Великдень обіцяють аномально теплу погоду

Весна в Україні буде на кілька градусів теплішою, ніж зазвичай, прогнозує завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає Інтерфакс-Україна.

В.Мартазінова повідомила, що з кінця березня - початку квітня можливе змінне короткострокове зниження температури, може доходити до заморозків. Орієнтовно з 10 по 20 квітня температура буде підніматися вище норми, до + 28°, але в разі хмарності температура може бути трохи нижчою - до + 20-22°.

В цілому, по всій території України в квітні показник середньої місячної температури буде вищим на 2 градуси. Залежно від регіону температура буде від + 9° до + 11°.

На початку травня також буде зберігатися висока температура, а після 20 числа очікується похолодання з опадами, шквальними вітрами і, можливо, градом. На початку червня буде тривати не дуже тепла погода з можливими опадами.

У травні середньомісячна температура повітря очікується на 2-3 градуси вище норми і складе від + 15-17° на заході і до + 17-18° на решті території країни.

Що стосується опадів, то їх кількість буде поступово скорочуватися і в цілому в квітні їх буде не багато, особливо з другої половини місяця. З середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра в день.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/75125/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ремонтно-соединительная арматура по доступной цене Лазні Львова: традиції та сучасність Взять кредит онлайн в Украине Что такое НетГейм? Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса

Публикации