Сербський Патріарх не погодився з рішенням Константинополя щодо української автокефалії

18.10.2018 6:19 0

Сербський Патріарх не погодився з рішенням Константинополя щодо української автокефалії

«Сьогодні наша Церква у великій спокусі, – заявив предстоятель Сербської Православної Церкви. – Спокусі, яка спіткала нашого першого ієрарха, Вселенського Патріарха: приймати рішення, яке може виявитися катастрофічним для Церкви – учиняти щось, на що він не має права, визнавати розкольницьку церкву і навіть давати їй автокефалію».
«Я вірю, що всі Церкви вкажуть, наскільки це рішення є катастрофічним, – підкреслив він, – щоб уникнути найкатастрофічнішого церковного розділення. Сподіваємося, Господь врятує нас від цієї спокуси».

Напередодні, 11 жовтня, глава Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини митрополит Ростислав у своїй відповіді на лист-заклик патріарха Кирила відреагувати на події в Україні написаів, що "будь-яка спроба легалізувати українських розкольників з боку державної влади повинна бути рішуче засуджена усіма Предстоятелями Помісних Православних Церков".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Мультфильм Алиса в зазеркалье: сюжет, оценки, отзывы Подборка развивающих игрушек для детей возрастом 1 год Мобильные бетонные заводы Впливовий український політик, прихожанин і меценат УПЦ, підтримав бажання президента прискорити автокефалію Лучший портал с металлургическими объявлениями

Публикации