СБУ викрила проросійське угруповання, яке інспірувало штучні міжнаціональні та міжрелігійні конфлікти

23.03.2018 19:03 15

СБУ викрила проросійське угруповання, яке інспірувало штучні міжнаціональні та міжрелігійні конфлікти

Це угруповання "на замовлення російських спецслужб здійснювало злочини спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та завдання шкоди міжнародному іміджу України", йдеться на сайті СБУ.
Оперативники спецслужби задокументували, що в ніч з 25 на 26 грудня 2017 року в селі Мельники Шацького району на Волині зловмисники обмалювали та розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях з червоною армією. В ніч з 29 на 30 грудня 2017 року вандали нанесли антисемітський напис на будівлі іудейської громади «Єврейський дім» у Сумах.
Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили вісім тротилових шашок, п’ять гранат РГД-5, холодну зброю, антиукраїнську символіку та інші матеріали, які підтверджують їх протиправну діяльність, зазначають в СБУ.
У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.
Раніше, у лютому 2018 р., заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявив на зустрічі з журналістами, що спецслужби Російської Федерації планують заходи щодо загострення конфлікту між церквами Київського і Московського Патріархатів. Він додав, що підставою для конфліктів і провокацій можуть бути факти штучного захоплення храмів, створення інших конфліктних ситуацій. Зокрема, зазначалось, що іноземців, які підпалили Угорський культурний центр в Ужгороді, курирували російські спецслужби — паліями виявилися члени проросійської праворадикальної організації "Фаланга".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Зарегистрирован законопроект о запрете абортов в Украине Учим английский на солнечной Мальте Перевозка умерших по Украине Наводим чистоту. Советы по уборке квартиры Біля Полтави розташовано дитячий табір УАПЦ

Публикации