Речник ПЦУ прокоментував інтерв'ю Філарета російському пропагандистському телеканалу

09.07.2019 0:16 0

У Православній Церкві України відреагували на інтерв’ю владики Філарета для російського телеканалу «Росія 24», де той розкритикував Томос та діяльність ПЦУ. Про це повідомляє UA.NEWS.

На думку заступника голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архиєпископа Євстратія (Зорі), Москва принижує і знищує Філарета, а «хвороба» владики зробила його союзником росіян у боротьбі проти Томосу. Архиєпископ підкреслив, кремлівські спецслужби мстять Філарету за розрив зв’язків із ними.

«Користуючись хворобою Патріарха Москва принижує і нищить його, а він цього вже не здатен зрозуміти. Спецслужби Кремля мстяться за те, що він колись порвав з ними. Зараз, через багато років, з‘явилася нагода відплатити, зробивши так, що їхній ворог сам себе нищить і принижує».

«"Ми стали першими і єдиними Російськими журналістами, з Яким погодився зустрітися розкольник Денисенко"; "Виходить, що нові, червневі тези Філарета практично дослівно повторюють все те, про що представники РПЦ говорили ще на початку релігійно-політичного проекту Томос" – з радістю рапортує кремлівська пропагандистка … Все це чітко вкладається в стратегію МП по Україні», – написав представник ПЦУ, закликавши молитись за здоров’я владики Філарета.

В інтерв’ю пропагандистському телеканалу Філарет заявив, що Предстоятель ПЦУ і екс-президент Петро Порошенко його зрадили і нагадав, нібито він повинен був керувати Церквою в Україні, а Митрополит Епіфаній – за кордоном. Журналісти же використовували фрази про «розкольника Денисенка», про новий «релігійний розкол» і Томос як «релігійно-політичний проект».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76422/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Украине выходят книги о современном взгляде на шариат и кораническом принципе совещания Зачем соблюдать пост и почему вообще следует поститься? Экологический паспорт Выбор нового аккумулятора для смартфона Ламинат самого лучшего качества в Днепре

Публикации