Релігійний історик розповів, якою у світській Україні має бути Церква після Томосу

21.02.2019 8:14 6

Релігійний історик розповів, якою у світській Україні має бути Церква після Томосу

Церква не повинна підміняти політичні інститути і бути знаряддям державної влади. Її роль – бути моральним авторитетом і партнером держави, відстоюючи інтереси суспільства. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода наголосив директор Інституту історії Церкви Українського католицького університету Олег Турій, відповідаючи на запитання: Якою у світській Україні має бути Церква після Томосу?

За його словами, на території України ніколи не було моноконфесійності, хоч майже кожна влада в минулому намагалася її утвердити, часом навіть дуже жорстокими методами.

«Ще за часів Київської Русі поруч із прихильниками візантійсько-слов’янської традиції проживали й християни латинського обряду, вірмени, юдеї й мусульмани. Вони мали свої общини і користувалися певною свободою своєї діяльності. Україна демонструє, що різні конфесії можуть жити й розвиватися разом», - акцентував історик.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/74785/

Следующая новость
Предыдущая новость

Арт-проект Narciss Me Европейское гражданство: кратчайший путь Казино, которое не может вам не понравиться Печное отопление для дома или дачи Сотни видов напольного покрытия от мировых брендов

Публикации