Президент України нагородив священиків УПЦ КП і УПЦ (МП) державними відзнаками

23.09.2017 0:13 6

Президент України нагородив священиків УПЦ КП і УПЦ (МП) державними відзнаками

Серед відзначених є військові священики Дніпропетровської єпархії УПЦ КП протоієрей Димитрій Поворотний та протоієрей Сергій Крамаренко.
З благословення єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона військові священики постійно несуть своє служіння з перших днів подій на Майдані та з початком неоголошеної війни з російським агресором постійно підтримують українських захисників.
Заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко вручив нагороди священнослужителям, а також волонтерам Дніпропетровщини, які стали надійною опорою для бійців добровольчих батальйонів, військовослужбовців Збройних сил та прикордонних військ.

Також клірик Олександрійської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олександр Шнякін отримав відзнаку президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Президент України нагородив священиків УПЦ КП і УПЦ (МП) державними відзнаками

Отець Олександр неодноразово перебував у зоні АТО – передавав військовим Збройних Сил України гуманітарну допомогу та надавав їм як духовну, так і побутову підтримку.

Також 20 вересня Мукачівське єпархіальне управління УПЦ (МП) відвідав полковник Збройних Сил України, начальник відділу організації та планування морально-психологічного забезпечення Командування сухопутних військ ЗСУ Євген Коваленко.
Офіцер зустрівся з архієпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором, а також вручив голові Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України протоієрею Ігорю Білаку державну нагороду та подяку за особисті заслуги й підтримку військовослужбовців у зоні АТО.
Священик висловив вдячність за відзнаку та запевнив, що й надалі докладатиме зусилля для підтримки воїнів.
Мукачівська єпархія систематично організовує збір та передачу гуманітарної допомоги українським військовим, які несуть службу на передовій в зоні АТО. Крім того, у храмах і обителях постійно підносяться молитви до Бога за мир на українській землі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровые автоматы нового поколения от казино Вулкан Лучшие приложения на деньги в сети Тысячи люстр на одном сайте Серебряные крестики от храма святого Николая Как получить живые просмотры на Ютубканале

Публикации