Представники Місії ОБСЄ вивчають релігійну ситуацію на Вінниччині

02.02.2018 15:28 12

Представники Місії ОБСЄ вивчають релігійну ситуацію на Вінниччині

У Центрі національних культур Вінниччини 1 лютого секретар Вінницької єпархії УПЦ КП прот. Ігор Сіранчук зустрівся з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ спостерігачем Деяном Георгієвскі та Божеску Маріаном.

Візит спостерігачів місії ОБСЄ до Вінниці відбувся з метою ознайомлення зі станом міжрелігійної та міжнаціональної ситуації в регіоні, методами і формами співпраці органів державної влади з релігійними організаціями та національними спільнотами. За інформацією Деяна Георгієвскі, представниками ОБСЄ постійно проводиться моніторинг засобів масової інформації, з яких встановлено, що Вінниччина, порівняно з іншими областями, має один із найвищих рівнів толерантності.
У ході спілкування, прот.Ігор Сіранчук розповів Деяну Георгієвскі про відносини Вінницької єпархії з органами влади, як на обласному рівні, так і на місцевому, а також поінформував про кількісний склад релігійних громад УПЦ КП на Вінниччині. Розмова велась і про міжконфесійні стосунки та вирішення різного роду питань на рівні Вінницької обласної Ради Церков та релігійних організацій.
Того ж дня, відбулася зустріч начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького з представниками Місії ОБСЄ. Члени Моніторингової Місії проінформували, що їх діяльність направлена на спостереження ситуації в державі. Працюють вони на усій території Україні. Офіс фокус-групи, що прибула на Вінниччину, знаходиться в м. Чернівці.

Крым того, 1 лютого в управлінні Вінницької єпархії УПЦ (МП) митрополит Вінницький і Барський Симеон зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. У розмові взяв участь секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.
Було обговорено стан міжконфесійних відносин на Вінниччині, а також діяльність духовенства і вірян Вінницької єпархії з надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та соціальним закладам на території бойових дій на Донбасі.
Раніше, 26 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела відбулася зустріч зі спостерігачами Місії в Одеському єпархіальному управлінні УПЦ (МП). Делегацію у складі Єви Гмелін, Арама Арутюняна і супроводжуючих осіб прийняв секретар Одеської єпархії протоієрей Євген Гутьяр.
12 січня в канцелярії єпархіального управління УПЦ (МП) митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука також провів робочу зустріч з представниками Дніпровського офісу ОБСЄ. Він поінформував гостей про ситуацію, що склалася у Запорізькому регіоні внаслідок конфлікту, коли священики його єпархії відмовилися відспівувати загиблу дитину, хрещену в УПЦ КП.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит Онуфрій видав циркуляр про особливе молитовне правило всім вірянам УПЦ Пасхальное воскресенье. Светлый праздник для всей семьи Быстрая доставка покупок из США Тест ДНК по отцовской линии Качественная косметика Faberlic со скидками в Беларуси

Публикации