Представники моніторингової місії ОБСЄ знайомляться з релігійною ситуацією на Рівненщині

30.10.2018 4:49 0

Представники моніторингової місії ОБСЄ знайомляться з релігійною ситуацією на Рівненщині

Під час зустрічі сторони обговорили сучасний стан Православної Церкви в Україні в цілому, та Рівненщині зокрема. Протоієрей Василій Рудніцький ознайомив представників місії з рішеннями Синоду Константинопольської Церкви та роз’яснив їхнє значення для Церкви в Україні. Представник єпархії відзначив, що дані рішення усувають ряд канонічних аномалій та відкривають шлях до утворення в Україні єдиної помісної Православної Церкви.
Міжнародних спостерігачів також турбували питання про випадки «захоплень храмів» на Рівненщині, на що священнослужитель запевнив їх, що завдяки місцевій владі та правоохоронним органам в регіоні спостерігається міжконфесійний мир і спокій. Також прес-секретар відзначив, що Рівненська єпархія УПЦ КП завжди закликала до мирного вирішення міжконфесійних суперечок і в приклад привів неодноразові офіційні звернення з цього приводу архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона.
Протоієрей Василій Рудніцький також ознайомив гостей з діяльністю Рівненської єпархії, зокрема розповів про ряд соціальних проектів, спрямованих на допомогу хворих, сиріт, військовослужбовців та їх родин.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан казино онлайн - официальная страница wulcan.org.ua Парафія УГКЦ уклала із злодіями угоду про примирення Удобная и надежная тепловая пушка Новинки кино 2018 года в онлайн кинотеатрах Вже чотири виробники халяльної курятини присутні на вітчизняному ринку

Публикации