Посол України у Ватикані розповіла Папі про УКУ

18.09.2019 22:18 0

Посол України у Ватикані розповіла Папі про УКУ

16 вересня Папа Франциск прийняв на особистій аудієнції Посла України при Святому Престолі, сенаторку УКУ Тетяну Іжевську у зв’язку із завершенням її дипломатичної місії.

За повідомленням сайту Українського католицького університету, на початку бесіди Святіший Отець відповів українською мовою на привітання посла та передав найкращі побажання народу України. Тетяна Іжевська поінформувала Папу Римського про те, що саме в цей час, коли вона має велику честь бути в апостольському палаці біля Глави Католицької Церкви, у Львові відбувається засідання сенату УКУ, членом якого вона є, та розповіла про головні завдання університету, серед яких євангелізація, просвітництво та відповідь на нові виклики.

Посол акцентувала, що цей університет, де навчаються найкращі представники української молоді, потребує його опіки та підтримки. Папа з особливою увагою передав викладачам і студентам своє апостольське благословення. Пані Тетяна висловила щиру вдячність за підтримку України та її народу. Святіший Отець також подякував Тетяні Іжевській за її плідну роботу на посаді посла і побажав подальших успіхів у її служінні.

«Розмова була надзвичайно теплою і Папа дійсно виявив неабияку зацікавленість щодо діяльності УКУ. Думаю, що він запам’ятає, бо наприкінці зустрічі він ще раз наголосив, щоб я передала його благословення і підтримку», – каже Тетяна Іжевська.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/77183/

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ КП презентувало відео «90 псалом - молитва воїна та капелана» УАПЦ продала монастир за 382 тисячі гривень Изготовление бумажных пакетов с логотипом Куда лучше отправиться отдыхать туром? «Эстерсунд»: Восстание скромного шведского клуба из Зимнего города

Публикации