Посли православних країн відвідали Службу у Києво-Печерській лаврі

18.03.2019 10:53 6

Посли православних країн відвідали Службу у Києво-Печерській лаврі

Посли та представники Посольств країн, де більшість населення є православними 17 березня, у день Торжества Православ’я взяли участь у Літургії у Києво-Печерській лаврі. Богослужіння відправив Предстоятель УПЦ МП Онуфрій (Березовський).

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

У Святій Літургії, зокрема, взяли участь: Посол Республіки Білорусь в Україні – Ігор Сергійович Сокол, радник Посольства Грецької Республіки в Україні – Васіліос Бакаліс, Перший секретар Посольства Республіки Молдова в Україні – Іоан Буларга, Тимчасовий повірений Російської Федерації в Україні – Олександр Петрович Лукашик, радник – керівник Консульського відділу Посольства Румунії в Україні – Космін Чіпріан Журка, перший радник Посольства Республіки Сербія в Україні – Світлана Кошутович.

Під час Богослужіння Митрополит Онуфрій на Херувимській пісні пом’янув Предстоятелів Помісних Церков тих країн, посли яких були присутні за богослужінням. Після завершення Літургії першоєрарх звернувся до дипломатів з коротким вітальним словом:

«В сьогоднішній день свята Торжества Православ’я хотів би особливо вітати Послів та представників Посольств православних держав – Білорусі, Греції, Молдови, Росії, Румунії, Сербії. Наші країни і народи об’єднує спільна православна віра і для нас вже стало доброю традицією в цей день розділяти радість свята Торжества Православ’я разом з нашими братами і сестрами по вірі. Сьогодні Православ’я в Україні і в усьому світі переживає складні випробування, про які всім нам відомо. Але нехай не убоїться серце наше і не смущається».

Після завершення Служби в резиденції Предстоятеля УПЦ МП Києво-Печерській Лаврі відбувся урочистий прийом для дипломатів та гостей свята.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/75107/

Следующая новость
Предыдущая новость

Преимущества гидравлических кресел в салоне красоты Барселона – отражение испанского характера Психологический портрет личности: какую суть несут черты Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава Капелан УПЦ КП прочитав військовим лекції «Цінність християнського життя» та «Вартість і призначення людини»

Публикации