Петро Порошенко закликав українців світу молитися про надання томосу про автокефалію

04.06.2018 18:23 0

Петро Порошенко закликав українців світу молитися про надання томосу про автокефалію

«Перемога – це не лише звільнення української землі. Перемога це коли вперше, більш як за 300 років, в Україні з’явився реальний шанс створити Єдину Помісну Православну і головне – Українську церкву», - цитує главу держави сайт президента під час його участі у молитві за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії, яка відбулася у в кафедральному соборі Альмудена в Мадриді.
«І ми молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей Томос. І я прошу, дорогі брати і сестри, вашої молитви. Бо спільною молитвою творяться дива», - закликав Петро Порошенко.
Президент нагадав, що звернувся до Константинопольського патріарха Варфоломія одразу ж після Великодня, у Великий понеділок 9 квітня, під час свого візиту до Стамбула. Він зазначив, що під час зустрічі зі Вселенським патріархом наголошувалось: «Якщо буде звернення Президента, якщо це звернення буде підтримано всією Верховною Радою України, якщо буде звернення українських ієрархів – Синод Вселенського Патріархату готовий буде надати нам Томос про автокефалію».
«Кажуть, що це Президент Порошенко, команда, Парламент зробили це важливе рішення. Але я вам скажу, що без Божої волі, без Божої допомоги нічого б цього не відбулося. Церковні ієрархи разом не ставали 30 років, а зараз сіли написали і звернулися. Верховна Рада абсолютно всіма фракціями ніколи не стояли твердо на позиції Помісної Церкви», - також зауважив глава держави.
«Я був би дуже щасливий, коли би це відбулося. І найближчим часом я вірю в те, що у нас все вийде», - додав Петро Порошенко, висловивши переконання, що Україна виборола своє право мати єдину помісну Церкву, адже заплатила за це високу ціну.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Каталог футболок с огромным списком рисунков Игровые автоматы нового поколения от казино Вулкан Получение кредита по выгодным условиям Где купить гель Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel по выгодной цене Сколько стоит анализ на группу крови

Публикации