На Вінничині дві громади перейшли до ПЦУ без своїх священиків

10.01.2019 13:09 6

Релігійна громада Свято-Михайлівського храму с. Перемога Козятинського району прийняла рішення про перехід з юрисдикції УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Рішення було прийняте одноголосно усіма членами релігійної громади. Перед цим у селі було проведене опитування, під час якого понад 300 жителів висловилися за приєднання до Української Церкви. Настоятель храму, що будується у селі, протоєрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму с. Махнівки протоієрей Андрій Кіпер.

Напередодні свята Різдва Христового відбулися збори й у громаді храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Пузирки Козятинського району. На зборах було прийняте рішення про приєднання до Православної Церкви України. На жаль, колишній настоятель ієрей Вадим Яковенко не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона духовну опіку громади с. Пузирки покладено на протоєрея Віктора Боднаря.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74239/

Следующая новость
Предыдущая новость

Музыка группы Король и Шут 300-летие украинского святого отпраздновали в Беларуси Для УПЦ важнее "внутреннее единство", чем единство с другими церквями Украины Заказать шахтный котел хорошего качества Занимайтесь спортом в кроссовках Аир Форсы

Публикации