Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ

21.11.2018 7:01 6

Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ

Усі православні учасники Комітету, а саме представники Вселенського Патріархату, Румунської, Сербської, Кіпрської, Елладської, Єрусалимської та Олександрійської Церков, брали активну участь у нарадах. На прибули лише представники Російської Православної Церкви.
У зв’язку з конфліктною ситуацією, яка виникла між Вселенською Патріархією та Російською Православною Церквою, було погоджено надалі продовжувати богословський діалог між Православною і Католицькою Церквами.
Співголовами нарад були архієпископ Йов Геча (Вселенський Патріархат) і кардинал Курт Кох (президент Папської ради для сприяння єдності християн).
Українську Греко-Католицьку Церкву на цих нарадах представляє о. д-р Іван Дацько.
Основою нарад є розроблення документа про примат і синодальність у другому тисячолітті і сьогодні, який заплановано ухвалити на наступній пленарній сесії Міжнародної змішаної комісії.
Учасники нарад беруть участь у літургійному житті монахів спільноти “Бозе” і зустрілися окремо з засновником монастиря о. Енцо Б’янкі (Enzo Bianchi), якому виповнилося 80 років, і відзначили 50-річчя заснування цього монастиря.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Золотые россыпи игровых автоматов Пирамиды Игровые автоматы Чемпион Получение гражданства и вида на жительство в Украине Как сделать дом уютнее На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой"

Публикации