Морський апостолят УГКЦ закликає захистити українського моряка, якому загрожує смертна кара в Ірані

29.05.2018 16:24 0

Морський апостолят УГКЦ закликає захистити українського моряка, якому загрожує смертна кара в Ірані

За словами о. Олександра, для одеського мореплавця, який нині перебуває під арештом в Ірані, існує небезпека бути засудженим несправедливо, оскільки, за свідченнями обвинуваченого, проти нього існує упередження у зв’язку з його християнською вірою. Українець не має професійного адвоката та перекладача і не може зрозуміти, про що йде мова на судових засіданнях.
«З доступної на сьогодні інформації, хід слідства викликає дуже багато підозр у необ’єктивності, а без належного слідчого процесу правосуддя встановлене бути не може, — каже морський капелан. — Ми просимо керівництво держави вплинути на ситуацію і забезпечити судовий розгляд справи моряка в самій Україні або в іншому незалежному суді. Неприпустимою є ситуація, коли з громадянином України поводяться за законами середньовіччя».
Як повідомляють ЗМІ, старший помічник капітана Андрій Новiчков більше ніж рік перебуває в іранській в'язниці зі звинуваченням у вбивстві. Якщо суд шаріату визнає його винним — йому загрожує смертна кара через повішення.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вибір стильних чоловічих курток Анонимная помощь от зависимостей Лак для паркета от компании «Мастер Паркет» Б/у сервера с запада Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО

Публикации