Ми не маємо заперечень проти існування парафій РПЦ в Україні, - Предстоятель ПЦУ

24.01.2019 3:59 0

Ми не маємо заперечень проти існування парафій РПЦ в Україні, - Предстоятель ПЦУ

Предстоятель ПЦУ Епіфаный (Думенко) вважвє, що російська агресія проти України пришвидшила створення автокефальної Української Церква.

Про це першоєрарх заявив у інтерв'ю грецькому виданню "TaNea", текст якого опубліковано на Фейсбук-сторінці Предстоятеля ПЦУ.

«До початку цієї війни значна частина українців не надавали значення, чи належить Московському Патріархату церква, яку вони відвідували. Однак після агресії Росії, кількість віруючих у храмах тодішнього Київського Патріархату подвоїлася і потроїлося. Це доводить те, що український народ зрозумів, що Церква є одним з основних стовпів її незалежності», - зазначив він.

Митрополит Епіфаній підкреслив, що перхід громад громад з однієї конфесії у іншу змусив парламент звернутися до Вселенського Патріархату з проханням створити Автокефальну Церкву.

«Це незворотній процес і час працює на користь новоствореної Церкви. Суспільство змінюється, покоління змінюються, і сьогоднішнє покоління зробило свій вибір: відійти від російських позицій у пошуку європейської культури. Ця зміна засвідчує потребу в автокефальній Церкві», - сказав першоєрарх.

Предстоятель Епіфаній також зауважив, що в Україні існувануть паралельно дві Православні Церкви, оскільки дехто з українців не захоче покидати Московський Патріархат.

«За нашими оцінками, в Україні буде певна кількість парафій, які будуть підпорядковані Російській Православній Церкві. Це логічно і ми не маємо жодних заперечень проти цього. Російська Православна Церква може піклуватися про своїх віруючих на території України. Ті, хто вирішить залишитися в Російській Церкві, не повинні відчувати жодного виду тиску. Ці парафії повинні мати рівні права з тими, що належать до Православної Української Церкви. І поступово, я вважаю, наші відносини будуть нормалізовані, наші народи відновлять дружбу, добрі і мирні стосунки», - наголосив влдадика Епіфаній.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/74434/

Следующая новость
Предыдущая новость

Рулонные шторы День-Ночь- практичный и удобный атрибут комфорта Подборка развивающих игрушек для детей возрастом 1 год Игровые автоматы: особенности разных категорий! Качественные и стильные часы Casio Ремонт квартиры в Киеве: быстро и качественно

Публикации