Митрополит УПЦ «схиляє голову перед сміливістю» воїнів АТО

08.05.2018 23:03 6

Митрополит УПЦ «схиляє голову перед сміливістю» воїнів АТО

Святкування в легендарній частині, яка неодноразово визнавалася кращою у ЗСУ, почали з молебню, який звершив владика Августин. Під час богослужіння були піднесені молитви про мир в Україні. Також митрополит Августин помолився і за упокій воїнів, полеглих в зоні бойових дій. Наприкінці клірики Шепетівської єпархії УПЦ окропили військових святою водою.
Після молитви митрополит Августин звернувся до присутніх з вітальним словом. «Вашу роботу я знаю зсередини, адже не перший рік переймаюся потребами військових. Мені доводилося бути і в зоні АТО, спілкуватися і підтримувати воїнів. Наша єпархія, наша Церква дбають про військових у госпіталях, – наголосив владика. – Дійсно, вам випала важка доля: жити в час, коли країна знаходиться в стані війни. Тому захоплююся вашою професійністю, схиляю голову перед вашою сміливістю і закликаю на всіх вас Боже благословення».
Митрополит Августин вручив церковні нагороди керівникам Шепетівського зенітно-ракетного полку: Рябку Сергію Івановичу і Зайчуку Олександру Дмитровичу. Після цього відбувся урочистий парад військовослужбовців з нагоди святкування річниці полку. Владику ознайомили з військовою технікою з арсеналу озброєння полку.
Цими ж днями, 5 травня 2018 року, у с. Білий Рукав на Вінниччині священики УПЦ (МП) провели в останню путь новопреставленого Олександра Микитюка, бійця 95-ї аеромобільної бригади, який 30 квітня загинув під Авдіївкою на сході України.
Священики району на чолі з благочинним протоієреєм Михаїлом Шикируном у храмі преподобного Онуфрія Великого звершили відспівування новопреставленого воїна. Після молитви отець Михаїл висловив співчуття рідним і близьким покійного.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные изделия Adidas С качественным и удобным постельным бельем ваш сон будет как у младенца Правильная компания для посещения бани – как планировать отдых Где купить складское оборудование? Особенности аренды кондо на Пхукете

Публикации