Константинополь веде діалог одночасно з УПЦ КП, УПЦ (МП) і УАПЦ

27.12.2017 16:25 9

Константинополь веде діалог одночасно з УПЦ КП, УПЦ (МП) і УАПЦ

22 грудня архієпископ Даниїл (Зелинський), голова консисторії УПЦ в США (Константинопольського Патріархату), після того як у Києві 15 грудня провів переговори з главою УПЦ Київського Патріархату патріархом Філаретом, зустрівся 22 грудня у Стамбулі з Константинопольським патріархом Варфоломієм.

Під час короткого робочого візиту до Константинопольської Патріархії архієпископ Даниїл обговорив з патріархом Варфоломієм "найважливіші питання церковного життя, що стосується Сполучених Штатів Америки, а також України", йдеться в офіційному повідемленні на сайті УПЦ в США.

Також разом з патріархом Варфоломієм архієпископ Даниїл взяв участь в урочистих заходах, які організувало Генеральне консульство України в Стамбулі з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України.
"Вважаю для себя благословенням провести щиру і відверту розмову із Вселенським Патріархом Варфоломієм, а також бути разом з ним присутнім під час концерту українських колядок", — зазначив владика Даниїл на своїй сторінці у Фейсбуці.
У ці ж дні, 26 грудня, офіційний сайт УАПЦ повідомив про зустріч предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ) митрополита Макарія з представником Вселенської Патріархії єпископом Іларіоном (Рудиком).
Зустріч відбулась в Києві, у приміщенні Патріархії УАПЦ. Владика Іларіон — єпископ Едмонтону і Західної єпархії Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольського Патріархату).
На зустрічі були порушені "питання про шляхи об‘єднання українського православ‘я та інші важливі теми, які можуть бути корисними для України", зазначається на сайті УАПЦ.
Нагадаємо, що в ці ж дні, 17 грудня, глава Константинопольського Патріархату прийняв у своїй резиденції на Фанарі делегацію УПЦ (МП). Учасники зустрічі обговорювали, зокрема, проблему розділення українського православ'я.

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем обувь правильно: совет специалиста Быстрый обмен с Киви на Приват Новини Квебеку: Верховний суд виступив на захист онлайн казино Переваги курортного селища Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид

Публикации