Експерт назвав основного союзника Путіна в Україні

20.04.2018 12:34 6

Експерт назвав основного союзника Путіна в Україні

Російська Православна Церква, частиною якої є УПЦ (Московського Патріархату), по суті, є частиною російського уряду та відіграє роль найбільшої "п’ятої колони" Кремля в Україні.

Таку думку Укрінформу висловив науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин Університету Джона Гопкінса (США) Тарас Кузьо.

"Можливості росіян зараз впливати всередині України набагато менші, ніж це було раніше. Я би сказав, що найбільша "п'ята колона" – це РПЦ в Україні. Бо це не Церква, це - частина російського уряду", - заявив він.

На переконання експерта, окрім російської Церкви, в Україні немає інших впливових проросійських факторів.

Він наголосив, що Кремль, не здобувши перемоги на Донбасі, буде намагатися розхитувати ситуацію в Україні зсередини.

"Ситуація в Україні інакша, ніж у Придністров’ї, Абхазії чи Південній Осетії, бо там російська армія виграла війну, молдавани і грузини програли. На Донбасі ж українці не програли, росіяни не виграли також. У 2014 році Путін не хотів Донбас, він хотів Харків і Одесу і далі, але це не вдалося. І зараз конфлікт триває, він не є заморожений", - сказав Кузьо.

На його думку, від Путіна можна очікувати всього, "адже це соціопат, хвора людина, і останній приклад цьому – справа Скрипаля".

"Але як Росія не змогла виграти війну у 2014 році, то і сьогодні точно не зможе. Але вона буде намагатися щось пробувати через якісь внутрішні заворушення", - вважає експерт.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/70876/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ламинат самого лучшего качества в Днепре Значение и особенности великого православного поста Казино Вулкан удачи для везунчиков Плитка Tubadzin для вашего интерьера Разработка мобильных приложений для отелей

Публикации