Група "Першого грудня": автокефалія пришвидшить процес звільнення з-під диктату Москви

10.05.2018 14:33 6

Група

Група "Першого грудня" розглядає це питання як "чинник духовної безпеки та національно-державної перспективи України", і запевняє, що автокефалія пришвидшить процес звільнення українського православ'я з-під церковного диктату Москви.
Автори звернення вважають, що Російська Православна Церква перетворилась на партнера спецслужб Росії. Також зазначається: "Склалася парадоксальна ситуація: на території України діє церковна структура, фактично підпорядкована РПЦ, а дві українські православні церкви (УПЦ КП та УАПЦ) вважаються "неканонічними", такими, які нібито не мають права бути самостійними, обирати патріарха і на рівних спілкуватися із сестринськими Церквами незалежних країн", - пояснюють учасники Групи.
Ініціативна група "Перше грудня" вважає цю ситуацію неприйнятною і сподівається на якнайскоріше надання Православній Церкві в Україні автокефалії.
Група звертається до громадянського суспільства із закликом підтримати зусилля української держави і діячів УПЦ КП та УАПЦ щодо створення помісної Церкви.
Група "Першого грудня" була створена у 20-ту річницю референдуму і має на меті поширювати моральні цінності та сприяти встановлення в країні нових правил. Сьогодні до неї належать: В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вкусные снеки на закуску Концерт Мамахохотала в Киеве Сайт для современных мам В Киеве завершается индийский фестиваль с "парадом древних богов" Де відпочивати на Закарпатті?

Публикации