Грузинська Церква зайняла вичікувальну позицію у суперечці щодо української автокефалії

09.10.2018 18:29 9

Грузинська Церква зайняла вичікувальну позицію у суперечці щодо української автокефалії

А. Парубій закликав патріарха Іллю підтримати ініціативу Вселенського патріарха Варфоломія про надання єдиній Українській Православній Церкві томосу про автокефалію.
«Український Парламент - Верховна Рада України, Президент України, всі ієрархи Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, частина архієреїв Московського Патріархату в Україні звернулися до Всесвятійшого Патріарха Варфоломія з проханням надати Єдиній Українській Православній Церкві Томос про Автокефалію, адже цього хочуть більшість православних українців, це запорука єдності нашої Церкви, це запорука єдності нашого народу», - зазначив Андрій Парубій.
Він також розповів патріарху про військову агресію, яку Російська Федерація веде проти України.
Патріарх Ілля ІІ наголосив, що Грузинська Церква щоденно гаряче молитися за мир і єдність в братній Україні. «Ми розраховуємо, що ця складна проблема в Україні буде вирішена позитивно. Грузинська Православна Церква теж пройшла дуже складний шлях до отримання Автокефалії», - цитує патріарха сайт Верховної Ради України.
По завершенню зустрічі голова Верховної Ради дав коментар представникам ЗМІ разом з представником Грузинської Православної Церкви, членом Священого Синода митрополитом Герасимом (Шарашенидзе).
Пізніше в Грузинській Патріархії уточнили свою позицію. Як говориться в офіційній заяві, яку цитує Nv.ua, на зустрічі з патріархом всієї Грузії Ілією II спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про прагнення України до визнання автокефалії української церкви, і на це предстоятель Грузинської Церкви відповів, що це було б приємною подією, але існують складнощі в досягненні цього питання.
"Що стосується позиції Грузинської Церкви з питання автокефалії Української Церкви, вона залишається незмінною - поки не зафіксують своїх остаточних офіційних позицій на підставі канонічних церковних норм Константинополь і Московський Патріархат, Грузинський Патріархат утримується від коментарів", - резюмували в Грузинській Патріархії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Лучшая мужская обувь на любой случай Выращивание баклажанов в теплице Все для наращивания ресниц в Prime Lashes Деревянные развивающие игрушки: польза и преимущества

Публикации