Глава УГКЦ заохочує християн різних конфесій заради єдності разом колядувати

10.01.2018 19:07 0

Глава УГКЦ заохочує християн різних конфесій заради єдності разом колядувати

Святослав розповів, що, за його дослідженням, українські колядки народилися на Київщині. Це є наддніпрянська традиція, зокрема Києво-Могилянської академії. Лише пізніше вони поширилися по цілій Україні. Лише через те, що українська культура була нещадно знищена, зокрема на теренах Центральної, Східної, Південної України, то Західна Україна певною мірою це врятувала, сказав глава УГКЦ.
«Але сьогодні вся Україна колядує. Кожен регіон має свої колядки. За моїми спостереженнями, колядка зачіпає глибокі струни національної не тільки свідомості, а й підсвідомості. Це щось таке, що торкає за живе усіх, незалежно від церкви чи регіону. І колядують усі. Ми також маємо багато спільних українсько-польський колядок, які мають одну й ту ж мелодію і слова», – розповів ієрарх.
Тому, на його думку, українська коляда – великий скарб. З одного боку, це елемент народної побожності. Але не тільки. «Це також спосіб універсального спілкування українців в Україні і за кордоном. Це є мостик між різними Церквами, конфесіями, традиціями, бо ми, на жаль, не можемо поки що разом служити Літургію, але колядувати разом точно можемо! Тому я завжди заохочую наших вірних, як мене колись вчили дома, у різдвяну ніч ніколи не засиджуватися дома за столом. Зараз багато людей є залежними від гаджетів, смартфонів, соціальних мереж, які заважають їм вийти на вулицю і поспілкуватися з живими особами. Але саме колядка повинна вивести нас на вулиці», – цитує сайт УГКЦ верховного архієпископа.

Фото znaj.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бесплатный сайт Igra Slot - игровой ассортимент, с которым можно познакомиться в бесплатном формате Все для наращивания ресниц в Prime Lashes Покупка и установка памятников из гранита Где купить хорошие магниты? Цифровая полиграфия в Киеве: где заказать качественные услуги

Публикации