В РПЦ негативно відреагували на зняття анафеми з Патріарха Філарета

11.10.2018 21:15 0

У Російській Православній Церкві вважають, що рішення Константинопольського Патріархату зняти анафему з Патріарха Київського Патріархату Філарета руйнує основи канонічного устрою.

"Безпрецедентне антиканонічного діяння Константинопольського Патріархату пов'язане зі спробою зруйнувати самі основи канонічного устрою Православної Церкви. Інакше складно оцінити заяву Константинопольського Синоду про вступ в канонічне спілкування з розкольниками і людиною, відлученим від Церкви", - заявив "Інтерфаксу" глава синодального Відділу по взаєминах Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

За його словами, апеляція Константинополя до "нібито наявної у нього канонічної прерогативи" розглядати подібні звернення є "не що інше, як нова теорія, яка підтримується переважно самим же Константинополем".

В. Легойда висловив упевненість, що Священний Синод Російської Православної Церкви на своєму найближчому засіданні 15 жовтня дасть відповідну компетентну оцінку таким діям ".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73004/

Следующая новость
Предыдущая новость

Специализированный пансионат для больных деменцией в Киевской области Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона Вигідні кредити онлайн на банківську карту Красивый книжный переплет с гарантией Лучше товары для сада и огорода

Публикации