Військові разом з УГКЦ провели у Карпатах християнський табір «Захисник»

31.07.2018 22:18 3

Військові разом з УГКЦ провели у Карпатах християнський табір «Захисник»

Особливістю цього табору є поєднання військового та християнського виховання, яке базується на традиційному вченні Церкви про воїнів-християн як захисників та служителів миру, правди, добра та справедливості. Цей табір вже третій рік поспіль збирає в Карпатах численну кількість молоді з різних куточків України.
Організатором табору є Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. Співорганізаторами були Координаційна рада з питань душпастирства в кризових ситуаціях, Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, ВО «Тризуб» імені С.Бандери, Українська добровольча армія 8 батальйон «Аратта», Національна Гвардія України, Спілка ветеранів АТО м. Новий Розділ, ГО «ВСВ АТО Дрогобиччина», Військова частина А 1108 м. Дрогобич, Пожежно-рятувальна частина м. Дрогобич, НСОУ «Пласт», ГО «Українська молодь – Христові».
Цього року учасниками табору були діти учасників АТО, діти військовослужбовців та молодь, яка хотіла для себе відкрити образ християнського воїна. Кількість часників налічувала 50 дітей із 7 областей України.
Комендант табору військовий капелан о. Ростислав Височан зазначив, що «Захисник» стає певною системою у духовно-патріотичному вихованні молоді. "Щоденна літургія, вечірня молитва на вервиці, духовні вправи відкривають ідентичність воїна-християнина як захисника тих, кого він любить, як людини високих принципів та ідеалів, як воїна честі, який не лише декларує, а й живе моральними цінностями, як спадкоємця своїх славних попередників, як побратима, який ніколи не залишає тих, кому вірний, як практикуючого християнина, який дотримується християнських норм життя та не зловживає військовою силою", - йдеться на сайті УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Термосы разных видов Где заказать справку по форме 003 Хотите купить пластиковые окна в Одессе? Обращайтесь в компанию «Алиас-Одесса»! Дитячий одяг на всі сезони Покупайте серебряные крестики онлайн

Публикации