Волинські капелани УПЦ КП підсумували свою діяльність, а капелан УГКЦ привіз учасників АТО на реабілітацію в Арабські Емірати

30.11.2017 20:43 12

Волинські капелани УПЦ КП підсумували свою діяльність, а капелан УГКЦ привіз учасників АТО на реабілітацію в Арабські Емірати

У заході, що пройшов із благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, ієрарха УПЦ КП, в ковельській районній бібліотеці, взяли участь представники влади, громадських організацій, активісти та волонтери.
Із доповіддю виступив головний військовий капелан Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Михайло Бучак: підбив підсумки діяльності об’єднання душпастирів, які опікуються бійцями, та поділився планами. За словами отця Михайла, за час Майдану та бойових дій на Донбасі здійснено більше 40 ротацій священиків.
При обговоренні зазначено, що військові капелани виконують духовну місію не лише на сході країни, а й допомагають тим захисникам, які прийшли з фронту. «Це війна за душі військовослужбовців, які повернулися в мирне життя», – підкреслив отець Михайло Бучак.
Душпастирі поділилися своїм досвідом та продемонстрували фото і відео з поїздок у зону проведення АТО. На завершення круглого столу було відзначено подякою за добровольчу активність керівника Ковельської районної бібліотеки Галину Божик.

У ці ж дні на запрошення та за підтримки Української культурної дипломатії в Об’єднаних Арабських Еміратах група військовослужбовців-учасників АТО з України (курсанти та офіцери Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного) перебуває в цій країні на реабілітації.

Захисників України супроводжує о. Степан Сус, голова Центру військового капеланства та настоятель Гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла Львівської архієпархії УГКЦ. Військовослужбовці та їх капелан відвідали єдину українську школу в цьому регіоні, провели для дітей урок і зустрілися з консулом України в Дубаї Олександром Балануцою.
Військові висловили подяку координатору української громади в Об'єднаних Арабських Еміратах Олені Лук'яновій та всій команді Української культурної дипломатії в ОАЕ за підтримку українських воїнів.
Асоціація культурної дипломатії - спільнота українців в ОАЕ - за допомогою культурної дипломатії прагне створити і розвивати платформу для взаємного культурного обміну.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Только в казино Олигарх автоматы работают на вас! Занимайтесь спортом в кроссовках Аир Форсы Мобильные бетонные заводы Детские игровые площадки, центры, качели Стареча деменція та дім престарілих: розуміння та підтримка

Публикации