УПЦ разом з католиками влаштувала різдвяний обід для бідних та безхатченків

09.01.2018 21:45 9

УПЦ разом з католиками влаштувала різдвяний обід для бідних та безхатченків

Як і в минулому році, ініціативу спільноти підтримав Духовно-просвітницький центр УПЦ. Організація «Друзі спільноти святого Егідія», яка об'єднує католицьку молодь, запросила в галерею «Соборна» більше сотні бездомних і нужденних, щоб вони змогли зустріти Різдво в сімейній атмосфері. Громада кафедрального собору надала для цього приміщення з апаратурою і все необхідне.

Спільнота святого Егідія проводить різдвяні обіди більш ніж в 70 країнах світу. Перший такий захід відбувся у 1982 році в Римі. По всьому світу щорічно різдвяні обіди відвідують близько 200 тис. Чоловік.

Вікарій Київської митрополії єпископ Бородянський Варсонофій відкрив захід вітальною промовою, благословив трапезу і побажав усім присутнім радості, сил духовних і тілесних. Директор Духовно-просвітницького центру протоієрей Павел Білий прочитав молитву з нагоди свята і привітав присутніх з Різдвом. Голова товариства Егідія в Києві Юрій Ліфансе подякував усім за участь у благодійності та привітав усіх зі святом.
Волонтери запалили свічки на столах, а зі сцени лунали різдвяні колядки. 130 малозабезпечених і безхатченків взяли участь у святковій трапезі, отримали різдвяні подарунки, іменні листівки і просте людське спілкування.

Глава УПЦ митрополит Онуфрій також відвідав з різдвяними привітаннями хворих дітей в Національному інституті раку і прийняв у своїй резиденції на території Києво-Печерської лаври вихованців та вихователів чотирьох дитячих будинків сімейного типу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Карпатська єпархія УАПЦ: "Лицарський орден св. Костянтина і Олени" належить не до масонів, а до Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Не упустите новинку Изготовление лучшей наружной рекламы в Киеве Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе Ритуальный транспорт в Киеве

Публикации