УПЦ (МП) забрала вагончики, які стояли біля самобуду “Десятинний монастир”

22.05.2018 23:43 9

УПЦ (МП) забрала вагончики, які стояли біля самобуду “Десятинний монастир”

У п’ятницю на прилеглій до Національного музею історії території, де УПЦ (МП) незаконно звела так званий “Десятинний монастир”, забрали вагончики, якими користувалися представники “каплички”.

Про це повідомила директор музею Тетяна Сосновська у Facebook.

“Ось що я сфотографували в суботу, – написала вона, додавши фото.

Підтвердив інформацію про демонтаж вагончиків і народний депутат Ігор Луценко, який тривалий час протистоїть незаконній забудові.

“Зусилля київських громадських активістів та мої депутатські звернення дають зримий фізичний ефект. Крига скресла – московський патріархат прибрав частину своїх незаконних МАФів з території музею”, – написав він у Facebook.

За результатами моніторингу, написав Луценко, 2 МАФи прибрано взагалі, інший переміщено на зелену зону поруч.

вагончики-десятинка.jpg

“Це окремий скандал, яке вони мали право ставити його між деревами на траву? Ще один пересунули на кілька метрів вглиб посадки – те ж саме беззаконня”, – повідомляє нардеп.

Київська влада, каже він, посприяла тому, що “московські попи почали евакуйовувати своє майно. Але, вочевидь, нинішніх зусиль недостатньо, Кличку та його команді треба проявити принциповість і «допомогти» російській церкві прибрати вагончики взагалі”.

“А взагалі це дуже і дуже непогано, це означає, що крига скресла під впливом наших з вами дій. Такого не було усі роки боротьби – РПЦ ігнорувала будь-який громадський протест і «домовлялася» з будь-якими чиновниками, показувала, що вона на всіх плювати хотіла. Нинішня подія означає, що необхідно подвоїти зусилля, що ці зусилля мають дуже сильний ефект на різні частини української влади, можливо, зразу і не надто видимий, але все ж реальний”, – завершив Луценко.

У розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря” взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження. Пізніше стало відомо, що очільник захоплення представниками УПЦ (МП) території Національного музею історії в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71208/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как заработать на бинарных опционах без риска Газорегуляторный пункт от компании EKOIN Экскурсии из Москвы по разным городам России На Тернопільщині біля храму УГКЦ вивісили списки, хто скільки не здав на ремонт Только качественный и оригинальный инструмент на любой вкус

Публикации