УПЦ (МП) забрала вагончики, які стояли біля самобуду “Десятинний монастир”

22.05.2018 23:43 9

УПЦ (МП) забрала вагончики, які стояли біля самобуду “Десятинний монастир”

У п’ятницю на прилеглій до Національного музею історії території, де УПЦ (МП) незаконно звела так званий “Десятинний монастир”, забрали вагончики, якими користувалися представники “каплички”.

Про це повідомила директор музею Тетяна Сосновська у Facebook.

“Ось що я сфотографували в суботу, – написала вона, додавши фото.

Підтвердив інформацію про демонтаж вагончиків і народний депутат Ігор Луценко, який тривалий час протистоїть незаконній забудові.

“Зусилля київських громадських активістів та мої депутатські звернення дають зримий фізичний ефект. Крига скресла – московський патріархат прибрав частину своїх незаконних МАФів з території музею”, – написав він у Facebook.

За результатами моніторингу, написав Луценко, 2 МАФи прибрано взагалі, інший переміщено на зелену зону поруч.

вагончики-десятинка.jpg

“Це окремий скандал, яке вони мали право ставити його між деревами на траву? Ще один пересунули на кілька метрів вглиб посадки – те ж саме беззаконня”, – повідомляє нардеп.

Київська влада, каже він, посприяла тому, що “московські попи почали евакуйовувати своє майно. Але, вочевидь, нинішніх зусиль недостатньо, Кличку та його команді треба проявити принциповість і «допомогти» російській церкві прибрати вагончики взагалі”.

“А взагалі це дуже і дуже непогано, це означає, що крига скресла під впливом наших з вами дій. Такого не було усі роки боротьби – РПЦ ігнорувала будь-який громадський протест і «домовлялася» з будь-якими чиновниками, показувала, що вона на всіх плювати хотіла. Нинішня подія означає, що необхідно подвоїти зусилля, що ці зусилля мають дуже сильний ефект на різні частини української влади, можливо, зразу і не надто видимий, але все ж реальний”, – завершив Луценко.

У розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря” взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження. Пізніше стало відомо, що очільник захоплення представниками УПЦ (МП) території Національного музею історії в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71208/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где заказать ритуальные услуги? Распродажа искусственных елок 2020 на sosna.kiev.ua: успей купить дешевле! Как выглядит венецианский карнавал Доставка красивых цветов в Ирпене Колеса с Европы высокого качества

Публикации