Католицький священик прочитає у Відкритому православному університеті в Києві лекцію про відкритий католицизм

12.03.2018 13:47 18

Католицький священик прочитає у Відкритому православному університеті в Києві лекцію про відкритий католицизм

"Відкритий католицизм" – це поняття, яке описує відносини католицизму з суспільством. ІІ Ватиканський собор у цьому є ключовим моментом. У післясоборний період з'явилися три інтерпретації цього явища. З одного боку, можна говорити про "закритий католицизм", який захищає традицію і не хоче змін, з іншого – про "розмитий католицизм", який намагається адаптуватись до суспільства так сильно, що забуває про традиції. Між цими двома крайнощами знаходиться "відкритий католицизм", який є спробою творчого продовження традиції.
Як зазначає лектор, теологічна спадщина святого Томи Аквінського – це пропозиція "відкритого католицизму", хоча й з ХІІІ століття; комусь може здатися, що деякі теми давно втратили свою важливість, однак сам спосіб мислення Аквината є якнайбільш сучасним, відкритим і таким, що шукає істину.
Потім, разом з Олексієм Браславецем, о. Войчех Сурувка презентує книжку „Святий Тома Аквінський. Учитель істини", яку нещодавно був видано у видавництві "Кайрос".
Олексій Браславець – педагог, економіст, магістр юридичних наук, докторант Папського університету Йоана Павла ІІ в Кракові, викладач Інституту релігійних наук святого Томи Аквінського у Києві (канонічне право, соціальне вчення Церкви) та кількох київських вишів (економічні дисципліни).
Адреса: Київ, вул. Володимирська, 24, "Софія Київська", Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості, 2-й поверх будинку Теплої Софії. Вхід безоплатний через бокові ворота Софійського кремля, що виходять на вулицю Володимирську.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где заказать ритуальные услуги? Єпископ УПЦ розповів на Міжпарламентській асамблеї православ’я про церковні проблеми в Україні Свежий хамон и другие продукты на Фрешбазе Инновационные грузоперевозки с "Мастер-Про": ваш надежный партнер в мире логистики Сканер Argox AS-8000: компактное устройство для считывания штрих-кодов

Публикации