Документальний фільм «Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття» отримав російська нагороду «ТЕФІ»

10.10.2018 17:00 0

Документальний фільм «Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття» отримав російська нагороду «ТЕФІ»

Документальний проект розповідає про тисячолітню історію Києво-Печерської лаври, про долю обителі в ХХ ст., в епоху найсуворіших випробувань, і про її відродження після відновлення тут чернечого служіння 30 років тому.
Як зазначається, для знімальної групи «Інтера» Києво-Печерська лавра відкрила свої двері і показала те, що зазвичай приховано від сторонніх очей. «Я вітаю знімальну групу і всіх причетних до проекту, – сказав головний редактор каналу «Інтер», один з авторів проекту Антон Нікітін. — Звичайно, ми не заради нагород працюємо. Але гідна оцінка роботи мотивує на подальші звершення, творчий пошук і реалізацію нових задумів… У ньому (ред. – документальному фільмі) ми розповідали про тисячолітню традицію Лаврського чернецтва… І в цій традиції – витоки нашої культури, духовного життя, нашої цивілізації. Ми зробили фільм, наповнений історичним змістом, що не втратив своєї актуальності. Цей проект – про сучасність, хоча відсилання в ньому йде в тисячолітню історію. Про те, хто ми є насправді, і про нашу велику духовну спадщину».

«ТЕФІ-Співдружність» проводиться щорічно. Цього року фестиваль проходив 4 — 7 жовтня в Ташкенті, Республіка Узбекінстан. Його тема – «Образ Батьківщини: час, місце, доля». На фестивалі були представлені роботи з 12 держав.
Нагадаємо, вже другий рік поспіль лауреатами «ТЕФІ-Співдружність» стають документальні проекти телеканалу «Інтер». Минулого року нагороду отримав фільм «Тисяча років на Афоні».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Строительство бассейнов под заказ В УАПЦ кажуть, що продали не монастир, а лише частину комплексу Червоногородського замку Цифровая полиграфия в Киеве: где заказать качественные услуги Монетная история Николая Первого УПЦ КП звітувала про переговори з Константинополем щодо автокефалії

Публикации