Глава УГКЦ зустрівся з англіканським єпископом, апостольським нунцієм у Великобританії та білоруськими греко-католиками

30.10.2017 19:23 9

Глава УГКЦ зустрівся з англіканським єпископом, апостольським нунцієм у Великобританії та білоруськими греко-католиками

Зустріч з англіканським єпископом Джонатоном Гудоллою відбулася в українській католицькій кафедрі Пресвятої родини в Лондоні. Єпископ Джонатон є відповідальний за відносини Англіканської Церкви зі Східними Церквами.
Під час розмови вони обговорили важливі теми міжцерковних стосунків. Зокрема, ішлося про еклезіологію, екуменізм і синодальність Церкви, які на сьогодні є на порядку денному Зустрічі східних католицьких єпископів Європи, що вперше цими днями проходила в Англії.
У зустрічі ієрархів також брав участь владика Гліб (Лончина), єпарх єпархії Пресвятої родини в Лондоні.
Глава УГКЦ також здійснив візит ввічливості до апостольського нунція у Великобританії Едварда Адамса. Архієреї обговорили соціальну, пасторальну і екуменічну ситуацію в Україні та її наслідки для українців у Великобританії. Глава УГКЦ зазначив нунцієві, що особлива місія УГКЦ сьогодні ‒ зцілювати рани не лише минулого, а й ті, які спричинені безперервною війною в Україні.
Напередодні, 24 жовтня, глава УГКЦ відвідав у Лондоні білоруську греко-католицьку спільноту, де відслужив літургію в церкві Святого Кирила Турівського і Всіх святих білоруського народу. Новозбудована церква є першою в Лондоні дерев’яною церквою, збудованою після великої пожежі, яка сталася у 1666 році.
Глава УГКЦ зустрівся з англіканським єпископом, апостольським нунцієм у Великобританії та білоруськими греко-католиками
Із предстоятелем УГКЦ співслужили владика Гліб, о. Микола Матвіївський і духовенство з Білорусі. Отець Сергій Стасєвич привітав владику Святослава в Білоруській місії, зазначивши, що останнього разу глава Української Церкви їх відвідував у 1970 році. Це був патріарх Йосиф Сліпий. Від 2014 року Білоруська католицька місія у Великобританії є під омофором владики Гліба.
У своїй проповіді глава УГКЦ говорив про братські зв’язки між Українською Греко-Католицькою Церквою і Білоруською Греко-Католицькою Церквою.
Після літургії Святослав відвідав архів, бібліотеку і музей. Бібліотека названа в честь Франциска Скорини, білоруського і східнослов'янського піонера видавничої справи.
Нагадаємо, що 1 жовтня 2017 року глава УГКЦ в Мінську відвідав парафію Святого Йосифа Білоруської Греко-Католицької Церкви. «Сьогодні тим сильним словом до вас, яке я прагну привезти з України, є те, що ваша мати – Київська Церква – не забуває своїх дітей. Ваша Церква-мати відчуває материнський обов’язок супроти вас», − звернувся тоді Святослав до учасників спільної молитви.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Футбольные бутсы Качественное и недорогое строительство саун Природа вирусного гепатита С, комплексная терапия с применением индийских дженериков Выходные в Запорожье: самые необычные экскурсии Качественное медицинское и косметологическое оборудование

Публикации