Священикам Одеського і Кримського екзархатів УГКЦ проводять курси про сповідництво та проповідництво

06.10.2017 13:13 3

Священикам Одеського і Кримського екзархатів УГКЦ проводять курси про сповідництво та проповідництво

Програма курсів побудована так, що до обіду проводяться дві лекції на тему сповідництва, а після обіду – дві лекції з проповідництва. Доповідачем на тему сповідництва було запрошено владику Володимира (Груцу), протосинкела та єпископа-помічника Львівської архієпархії УГКЦ. На тему проповідництва Слова Божого було запрошено о. Андрія Олійника, доктора з пасторального богослов’я та гомілетики, викладача й завідувача Кафедри пасторального богослов’я Українського католицького університету (УКУ).
Владика Володимир розглядає тайну сповіді як духовну терапію, завдяки якій кожний сповідник, згідно з навчанням святого Альфонса, виконує функцію батька, вчителя, лікаря і судді. Присутні застановлялися над рисами сповідника, що впливають на духовне добро вірних.
Отець д-р Андрій Олійник у своїй тематиці висвітлює вербальні та невербальні способи звернення до слухача, основні види та поетапну підготовку священика до проповіді, через асоціацію, медитацію та екзегезу.
Ці курси мають на меті не тільки інтелектуальний зріст, а й приватні духовні розмови з реколектантами та владикою Михайлом, міжособистісний контакт священиків, ділення власним душпастирським досвідом, труднощами та духовними викликами південних теренів України і Криму.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Фотообои в спальню на любой вкус Каким должен быть профессиональный массажный стол? Броши из бисера на фетре Ребенок с умными часами всегда под контролем Какие розетки и выключатели лучше для офиса

Публикации