Петиції на захист сімейних цінностей набрали понад 25 тисяч підписів

08.05.2018 22:03 6

Петиції на захист сімейних цінностей набрали понад 25 тисяч підписів

Підписанти петиції висловили глибоку занепокоєність тим фактом, що “в Україні й донині так і не визначились зі стратегією розвитку та підтримки сім’ї, …яка повинна базуватися на традиційних для України духовно-моральних цінностях і традиційному для нашого народу розумінні сім’ї як союзу чоловіка та жінки”.

Ініціатори петиції підтримали зауваження Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до Стамбульської Конвенції. Наголошується, що наведене в Конвенції формулювання поняття “гендер” є неприйнятним, оскільки базується не на природних статевих ознаках, а на самоідентифікації особи, що у підсумку може спотворити нинішнє розуміння гендерної рівності, як рівності прав чоловіків і жінок.

“Сьогодні є безліч викликів, які впливають на становище людей і сімей в Україні: сирітство, діти-інваліди та діти з особливими потребами, матері-одиначки, неповні сім’ї, неможливість повноцінно реалізувати свої конституційні права на лікування, навчання, житло, соціальний захист, гідний життєвий рівень. Разом з тим, з незрозумілих причин держава надає пріоритетну увагу штучно створеній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією”, – підкреслюється у петиціях.

Також у петиціях негативно оцінюються ініціативи щодо легалізації цивільного партнерства для одностатевих пар, всиновлення дітей трансґендерними людьми, впровадження у навчальний та виховний процес тем про одностатеві стосунки як норму сексуальної поведінки, що передбачено Планом дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, затвердженому Кабміном у 2015 році.

Підписанти петицій серед іншого просять президента Україниh розробити та видати указ про загальнодержавну стратегію захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні.

Від Верховної Ради громадяни очікують розробки та прийняття закону про державну підтримку та захист традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні, а також вилучення словосполучень “сексуальна орієнтація” і “ґендерна ідентичність” з Кодексу законів про працю України та з інших законів.

Підписанти просять Кабінету Міністрів підвищити інституційно рівень державної сімейної політики, а на відповідні посади призначити людей, які відомі своєю відданістю справі захисту інтересів сім’ї та моральності в українському суспільстві.

Усі адресати отримали прохання невідкладно розробити “законопроект про заборону пропаганди і популяризації різних видів девіантної статевої поведінки й антисімейних ідей, у тому числі, у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури», тематичних матеріалів у засобах масової інформації” з метою захисту і розвитку інституту сім’ї та підвищення моральності українського суспільства.

Раніше подібна петиція була видалена з сайту Президента України на підставі звернення представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Це спричинило вуличні громадські пікети та негативну оцінку Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка виступила на захист свободи вираження поглядів громадян.

Нагадаємо, що на сайті президента України нещодавно видалили петицію проти пропаганди гомосексуалізму, яку некоректно склав християнин-протестант Віктор Танцюра.

У той же час днями стало відомо, що парламентські комітети скептично ставляться до пропозиції легалізувати одностатеві союзи.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Кредит онлайн на карту мгновенно Необходимы деньги? Поможет кредит в интернете! Большой выбор красивых и долговечных кроваток в интернет-магазине detyam-shop.com.ua Ремонт квартиры в Киеве: быстро и качественно Строительство бассейнов под заказ

Публикации