За попередніми даними, Синод в Константинополі «відновив канонічний статус» Філарета і Макарія

11.10.2018 19:13 6

За попередніми даними, Синод в Константинополі «відновив канонічний статус» Філарета і Макарія

З повідомлення випливає, що Макарій і Філарет апелювали до патріарха Варфоломія і він «відновив їх до канонічного статусу». Новина з'явилася ще вранці, але підтверджувати її офіційно ніхто не поспішав.
Щойно голова Інформаційного управління Київської Патріархії архієпископ Євстратій (Зоря) зробив заяву, анонсувавши прес-конференцію Філарета сьогодні о шостій вечора. Хоча він закликає дочекатися офіційної інформації, в Києві вже говорять про позитивне рішення Константинополя.
Як зазначає "Церквач", відновивши канонічний статус Філарета і Макарія, патріарх Варфоломій зробив необхідний для подальших переговорів крок, в іншому випадку хіротонія переважної більшості єпископів УПЦ КП і УАПЦ вважалася б недійсною або спірною.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

10 простых способов улучшить интерьер квартиры Микола Томенко: «Музей Мазепи з’явиться у лаврі за будь-яких обставин» Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков Медичне обладнання для діагностики захворювань, реанімацій, операційних, кардіології, гінекології Увлекательная игра на зеркале без блокировок

Публикации