"Радіо Марія", 27 грудня 2017
У Різдвяному випуску програми "Захристія" отець Іван Рибарук з Криворівні розповідає про особливості гуцульського Різдва, адже Гуцульщина - це край, який найкраще зберіг традиції святкування Різдвяних свят
Свята Вечеря у гуцулів є надто важлива і просякнута символікою. Звісно має бути 12 страв. На стіл ставлять здебільшого те, що дає природа цього краю. Частіше це страви з грибів, квасолі та бур'яка. Обов'язково готуються вареники і найголовніше це кутя. Традиція з дідухом в гуцулів відсутня, плетуть так звані павуки з соломи, але й в кожній хаті присутня ялинка. Що ж до коляди, то гуцули колядують багато - це цілий ритуал. Колядують всі, і чоловіки, і діти, і жінки.
Запис програми
Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/monitoring/kaleido_digest/69588/