Громадський рух “Почайна” запросив Вселенського патріарха проголосити автокефалію на місці хрещення Київської Русі

29.05.2018 21:33 6

Громадський рух “Почайна” запросив Вселенського патріарха проголосити автокефалію на місці хрещення Київської Русі

«Дві надважливі події травня, пов’язані з нашою історією, самоідентичністю та свободою, відбудуться незабаром. Наприкінці травня сесія Київради буде приймати остаточне рішення про повернення Поштової площі Києву і створення Музею на місці хрещення Київської Русі-України. Водночас наприкінці травня 2018 року в Стамбулі збереться синод Константинопольської церкви, який буде приймати рішення про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», — написала у себе в Фейсбуку очільниця громадського руху «Почайна» Аннабелла Моріна.
У зверненні громадського руху до патріарха Варфоломія зазначається, що на Поштовій площі «завдяки історичним дослідженням і археологічним розкопкам під Поштовою площею міста Києва знайдена стародавня дерев'яна вулиця, по якій наші предки спускалися до місця хрещення у річки, а також і саме це місце».
Громадський рух «Почайна» запрошує Вселенського патріарха відвідати те саме «священне місце, де стародавній Константинополь та стародавній Київ разом звернулися до Господа», і «оголосити про рішення Матері-Церкви, яке буде мати історичні наслідки для нашої країни, усього нашого народу».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино Поинт Лото для азартных онлайн игр на сайте tankionlinehackclub.com Домашня зарядна станція для електромобіля Крещенский сочельник Окупаційний "голова" Криму привітав кримського митрополита УПЦ з 25-річчям служіння Рэп-группа "Gospel Рeople" выступит на христианском фестивале в Херсонской области

Публикации