Громада УПЦ (МП) не допустила в храм Бучанської виправної колонії священиків УПЦ КП

24.10.2018 17:31 9

Громада УПЦ (МП) не допустила в храм Бучанської виправної колонії священиків УПЦ КП

«Троє людей, з них двоє «священики Київського патріархату» досить наполегливо і нахабно намагалися проникнути в храм святої Анастасії Узорішительниці. Дізнавшись, що це клірики «УПЦ КП», громада тюремного храму стала на його захист і не пустила провокаторів», — розповів настоятель храму, заступник голови відділу в справах молоді з питань тюремного служіння УПЦ (МП) протоієрей Миколай Могильний.
«Староста та парфіяни на усі аргументи відповіли, що не потребують їхньої присутності. «Ми за вас і свічки поставимо, і помилимося, а ви йдіть з Богом, нам це не треба», – сказали», — розповів протоієрей Миколай.
На його переконання такі дії представників УПЦ КП свідчать про настрої, протилежні тим, що декларує їхнє керівництво. «Нам обіцяють, що все буде тихо-мирно, ніяких захоплень, а тут хочуть в храм потрапити. Де ви були усі 20 років існування цього храму?», — пояснив настоятель.
«Тут регулярно звершуються богослужіння, сповідаються, причащаються ув’язнені. Є потужна громада, — розповів отець Миколай, — кілька священиків та співробітники Місіонерського відділу УПЦ проводять щосуботи читання, діє катехізаторська школа, у якій викладачі займаються з ув’язненими. Невже ці люди, що прийшли сьогодні, сподівалися, що громада їх прийме?».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали Кофе в зернах - удовольствие в каждой чашке Католики Чорткова знайшли покровительку Європи на горищі місцевого храму Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Помощь профессионалов при вскрытии замка

Публикации