Апостольський нунцій здійснив месу в храмі Донецька, а кримський єпископ — біля зачинених дверей храму

04.04.2018 18:46 18

Апостольський нунцій здійснив месу в храмі Донецька, а кримський єпископ — біля зачинених дверей храму

Після проповіді архієпископ Ґуджеротті звершив обряд обмивання ніг дванадцятьом місцевим парафіянам. Наступного дня владики Клаудіо та Ян відвідали греко-католицький кафедральний храм Покрови Пресвятої Богородиці. Там під час проповіді нунцій наголосив, що Вселенська Церква на чолі з папою Франциском молиться за мир та співпереживає у цей складний час.
Попередні відвідини окупованого Донецька представником Ватикану відбулись, зокрема, 16 грудня і 11 липня 2017 року, а також 17 грудня і 25 березня 2016 року.
В ці ж дні, 1 квітня 2018 року, урочистість Воскресіння Господнього в парафії св. Климентія у Севастополі в Криму, проведену біля зачинених дверей колишнього храму (неробочого дитячого кінотеатру «Дружба»), очолив римо-католицький єпископ Яцек Пиль (єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезіїз Римсько-Католицької Церкви в Україні).
Із ним служили настоятель парафії о. Анатолій Клак та греко-католицький священик, який, зокрема, зачитав привітання з Пасхою від православних Московського Патріархату – митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря та благочинного Севастопольського округу о. Сергія Халюти.
Місцеві віряни традиційно молилися за повернення їм колишнього католицького храму.
Єпископ Яцек у своєму посланні привітав кримських римо-католиків із Восресінням Христовим.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровые аппараты Вулкан 777 Кримський архієпископ УПЦ КП відвідав у суді заарештованого українця Быстрые кредиты онлайн Отличная программа для дизайн-проекта комнаты Как выполнить качественный перевод

Публикации