У Запоріжжі польсько-українська конференція об'єднала православних, римо- і греко-католіків

03.10.2017 15:07 12

У Запоріжжі польсько-українська конференція об'єднала православних, римо- і греко-католіків

Як повідомила координатор конференції, голова товариства польської культури ім. св. Йоана Павла ІІ пані Анна Макушинська, захід відбувся за участю п’яти країн – України, Польщі, Грузії, Литви та Латвії.
Учасників конференції привітав заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, який наголосив, що третім країнам не вдасться посварити Україну та Польщу, що маємо близьку свідомість, культуру, спільну європейськість. Гості з Польщі – депутат сейму Республіки Польща, голова Польсько-української парламентської групи сейму Польщі Божена Камінська, косул Польщі в Харкові Ана Шуляковська та представники наукових кіл Польщі зазначили вагомість та велике значення конференції, яка проходить в Запоріжжі, для розвитку контактів в кожній галузі.
Учасників конференції привітали духовні лідери Запорізької області - єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви Ян Собіло, настоятель запорізької парафії УГКЦ отець Андрій Бухвак, священик УПЦ Київського Патріархату отець Сергій Московець.
Єпископ Ян Собіло сказав що символічно бачити, як у Запоріжжі під час конференції поруч сидять представники різних конфесій, адже в місті проходить чимало спільних акцій – молебні на площі, марші на Великдень та на захист життя. «Це пряме свідоцтво свіжого Євангелія у Запорізькому краю, місії України, яка поєднує та примирює», - зазначив єпископ.
Настоятель запорізької парафії УГКЦ отець Андрій Бухвак, зазначив: дуже важливо, що під час таких конференцій відбувається спілкування, адже, коли немає спілкування, виникають конфлікти та війни.
Священик Київського Патріархату отець Сергій Московець також підтвердив, що важливим є той факт, що різні нації та народи єднаються для вирішення питань у найрізноманітніших галузях.
У роботі конференції взяли участь керівники та представники польських національно-культурних товариств області, науковці, студенти.
22 вересня робота конференції тривала в секціях на базі ЗДІА, де урочисто відкрито Центр польської культури ім. Яна ІІІ Собеського. Відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку польським військовополоненим концтабору НКВС, жертвам Катинської трагедії та молитва за мир в Україні у Санктуарії Бога Отця Милосердного Римсько-Католицької Церкви.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Сыграйте в бесплатные игровые аппараты на сайте онлайн казино klub-Vulcan-24 Большой выбор наручных часов мировых брендов Заказать грузоперевозки от надежного перевозчика Митрополит Павел просит у Президента защиты от журналистов и политиков

Публикации